2012/10/02

Veganska chokladbiskvier

Botten:
200 gram mandelmassa
1 tsk bakpulver
2 msk maizena
1 msk vatten (eller mjölk)

Fyllning:
100 gram rumsvarmt margarin (eller smör)
1 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Topping:
50 gram smält mörk choklad


Riv mandelmassan, blanda med övriga ingredienser. Dela degen i ca 10 bitar och rulla dem till bollar.
Lägg dem utspridda på en plåt (de kommer att flyta ut). In i ugnen i 150 grader i 18 minuter.

Blanda alla ingredienserna till fyllningen och ställ i kylen.

När bottnarna svalnat helt kan man bre på fyllningen och sedan pensla dem med smält choklad.

Veganskt, glutenfritt, äggfritt, laktosfritt!


3 kommentarer:

  1. Funkar det att frysa dessa? :)

    SvaraRadera
  2. Jag provade att frysa och det verkar fungera bra! Jag hade även i två msk kaffe - det blev jättegott!

    SvaraRadera
  3. Mina blev helt misslyckade D: Första plåten blev som flarn, lade sen i mer maizena och sänkte värmen lite men det blev likadant. vad gör jag för fel???

    SvaraRadera