2011/09/29

Bakning - Råglimpa på surdeg

Den där tjejen är så helt underbar och eftertraktad att man måste liksom låsa in henne för att vara säker på att ingen tar henne ifrån mig.. Smidig storlek på både henne och skåpen.



Amandas glutenfria bröd

Första gången nån bakar bröd tydligen, duktigt


brödet jag bakade som både färdigjäst och efter att det bakats i ånga i ugnen. Fint va?
Kostnaden för ingredienserna för en deg var runt 6kr. Gav 3 små limpor.Tänk så billigt det är att baka hemma.


Råglimpa på surdeg

10 g jäst
0,5 dl fingervarmt vatten
500 gram rågsurdeg
10 gram havssalt
10 gram muscovadosocker
150 gram rågmjöl
150 gram specialvetemjöl


Rör ut jästen i vattnet, blanda sedan ihop alla ingredienser och knåda en stund. Låt jäsa 1-2 timmar

Knåda och forma 3-4 bullar som sedan får jäsa på plåten.

Gräddas i ånga i en ugn som uppnått 250 grader, sänk ugnen direkt till 170 grader då du ställt in bullarna. Gräddar tills brödet uppnår innertemperatur på 96 grader.

2 kommentarer:

  1. HAHA! Underbar bild. Är glad att ingen låste in mig..

    SvaraRadera
  2. Snygg bild på vännen :) ja riktigt fina vänner är bäst att låsa in så man vet vart man har dom, hihi. Va gott brödet såg ut, nu blir jag sugen på å baka. Blev dom goda???? stora kramar

    SvaraRadera