2013/08/24

Vegetarisk sommarmiddag



Rödbetor o fetaost

400 gram rödbetor
100 gram fetaost
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk torkad timjan

- koka rödbetor i ca 40 minuter. Skala och skär i tärningar.
- blanda olivolja och balsamvinäger med rödbetorna
- strö över timjan och smulad fetaost.


Bruschetta

4 skivor rostbröd
Olivolja

3 tomater
1 vitlöksklyfta
Salt o peppar
20 blad färsk basilika

Skär/hacka tomaten o vitlöksklyftan. Blanda med basilika och salt+peppar.
Rosta brödet med ca 1 tsk olivolja på skivan. Rosta brödet i ugnen!
Sen är det bara att lägga tomatblandningen på brödet och servera.




Varma ostiga champinjoner

100 gram blå mögelost
200 gram champinjoner

Försök sprida ut osten över champinjonerna i en ugnssäker form och in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.




Slutligen gjorde jag en pannacotta på tre sorters vinbär. 
Har inget bra recept, men det man behöver är mjölk, grädde, vanilj, gelesocker och smaksättning, i detta fallet svartvinbärsblad.
Pannacottan var alltså med smak av svartvinbärsblad som jag kokte med gräddmjölken i ca 5 minuter. Sedan hade jag rödavinbärsgele ovanpå pannacottan och toppade med vitavinbär som garnering. Det blev gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar