2011/11/25

Pepparkaksbiscotti

2,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
½ msk kanel, mald
½ msk ingefära, mald
½ tsk kryddnejlika, mald
200g vit choklad, grovt hackad
2st ägg
1,6 dl socker

Vispa ägg och socker vitt och luftigt.
Tillsätt övriga ingredienser och knåda ihop till en deg.
Dela degen i två delar och forma till långa limpor. Lägg dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite lätt med fingrarna.
Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Ta ut dem och låt svalna i cirka 10 minuter på plåten. Skär dem sedan på snedden i ca 2cm breda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med ena snittsidan nedåt och låt torka i ugnen i cirka 20 minuter till. Låt svalna helt på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar