2012/02/15

Hallongrottor med vit choklad

  • 100 g smör
  • 0,25 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 2 msk urpressad hallonsaft från frysta hallon
  • 25 g smält vit choklad

Ställ ut 16 st bakformar på en plåt. Sätt ugnen på 200°C.

Blanda rumsvarmt smör med strösocker, vaniljsocker, bakpulver, vetemjölet och hallonsaft. Elvisp är perfekt.

Rulla ut degen till en lång rulle, plasta i folie och lägg in i kylen. När smöret stelnat i degen så kan man skära rullen i 16 delar och rulla ihop varje del till en boll. Lägg dem i bakformarna och platta till dem lite. Gör ett hål i varje kaka med tex skaftet av ett redskap.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 12 minuter.

Klicka smält vit choklad i fördjupningarna på kakorna.

Klart!

1 kommentar: