2011/12/20

Choklad-karamell shortbread

Botten:
115 gram smör
1,9 dl vetemjöl
0,6 dl strösocker

Fyllning:
175 gram smör
1,3 dl socker
3 msk sirap
400 gram kondenserad mjölk

Topping:
200 gram mörk choklad


Blanda ihop botten-smeten och lägg det i en avlång ugnsform. Ca 10*20 cm stor. Formen måste ha en kant på minst 5 cm i höjd. Platta till det lite.
10-25 minuter i 180 grader i ugnen.
Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull.
Värm upp långsamt och rör om hela tiden. För det bränner jättelätt! Låt det småkoka på låg värme i typ 5-10 minuter tills det tjocknat lite.
Häll över den färdiggräddade bottnen och låt stå kallt i kylskåp tills det är helt stelnat.
Smält den mörka chokladen och häll ovanpå kakan. Kyl den ännu en gång och skär sedan upp kakan.


Lyxig småkaka som är ganska vanlig i England. Mums mums är den!!
Ingredienserna kanske har lite skumma mått, men jag översatte dem från ett mått jag inte kan..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar