2011/09/22

majsbröd




På vissa restauranger i USA serverade de majsbröd till förrätt eller till frukost. Bland annat på en underbar restaurang i Chicago som hette Pearl's place. De hade som slogan att de gjorde hemlagad syd-stats mat. Majsbrödet var hur gott som helst och smakade som sockerkaka fast med majs i. Tänkte testa gör att det hemma och se om det blir lika gott. Här kommer receptet:


majsbröd

25 g jäst
2,5 dl fingervarmt vatten
7 dl vetemjöl
150 g majs
1,25 dl polentagryn
1,5 msk olja
1 tsk salt

Lös upp jästen i vattnet. Blanda sedan ihop alla ingredienserna och låt det jäsa i typ 40 minuter.

Häll degen i en fyrkantig ugnsform och skär några snitt i degen så att du får lagom stora längder som du kan bryta av sedan. Jäs sedan i 20 minuter och strö eventuellt över lite polentagryn över degen.
Skjuts in i ugnen på 225 grader i 20 minuter




Andra dagen utan någon toalett i lägenheten. Bara 13 dagar kvar. Det är tufft, och att dricka te kanske inte är det man vill gör när man måste gå ut på gården i regnet för att komma till en ofräsch liten toalett. Men te + nybakat bröd hör liksom ihop.


2 kommentarer:

  1. Åg va spännade med majsbröda anna, snälla kan du inte baka det till jul? Vi såg "the green mile" på engslan idag å det såg så gott ut när dom mummsade på det. stora kramar

    SvaraRadera
  2. Vilken fin kopp! ^^
    Renoverar de toaletterna?? Om jag inte minns helt fel så var det ju inte deluxetoaletterna om ja säger så...

    SvaraRadera