- 100 g smör
- 0,25 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 2,25 dl vetemjöl
- 2 msk urpressad hallonsaft från frysta hallon
- 25 g smält vit choklad
Ställ ut 16 st bakformar på en plåt. Sätt ugnen på 200°C.
Blanda rumsvarmt smör med strösocker, vaniljsocker, bakpulver, vetemjölet och hallonsaft. Elvisp är perfekt.
Rulla ut degen till en lång rulle, plasta i folie och lägg in i kylen. När smöret stelnat i degen så kan man skära rullen i 16 delar och rulla ihop varje del till en boll. Lägg dem i bakformarna och platta till dem lite. Gör ett hål i varje kaka med tex skaftet av ett redskap.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 12 minuter.
Klicka smält vit choklad i fördjupningarna på kakorna.
Klart!
Mummsigt gott låter det, den blir inte lite torr utan sylten? kram
SvaraRadera