1 vitkålshuvud
2 gula lökar
400 gram svamp
smör att steka i
3 dl kokt ris
1 dl hackad persilja
1 tsk oregano
2-3 msk basilika
salt, peppar
Koka upp vatten och lägg ner kålhuvudet i grytan. Lossa bladen då kålhuvudet mjuknat.
Hacka löken och svampen och fräs ihop det. När vätskan kokat bort från svampen så blandar man i ris, persilja, oregano, basilika och salt.
Lägg ut kålbladen och lägg lite fyllning i varje blad. Vik ihop till ett paket och stek kåldolmarna tills kålen är mjuk och har en fin yta.
Vi delade sedan upp kåldolmarna och hällde över tomat och oregano-sås över hälften och lät de andra vara naturella. Till det här hade vi lingonsylt och potatis. Mumsigt värre!!
Efterrätten bestod av en glutenfri kladdkaka.
Glutenfri Kladdkaka
1 ägg
1 dl rårörsocker
½ dl maizena blandat med polenta
½ dl kakao
50 gram smält smör
½ tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.
Blanda ihop alla ingredienser och häll i en mindre form som är bröad med ex. kokos eller polenta.
225 grader i typ 20 minuter kanske.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar