brödet jag bakade som både färdigjäst och efter att det bakats i ånga i ugnen. Fint va?
Kostnaden för ingredienserna för en deg var runt 6kr. Gav 3 små limpor.Tänk så billigt det är att baka hemma.
Råglimpa på surdeg
10 g jäst
0,5 dl fingervarmt vatten
500 gram rågsurdeg
10 gram havssalt
10 gram muscovadosocker
150 gram rågmjöl
150 gram specialvetemjöl
Rör ut jästen i vattnet, blanda sedan ihop alla ingredienser och knåda en stund. Låt jäsa 1-2 timmar
Knåda och forma 3-4 bullar som sedan får jäsa på plåten.
Gräddas i ånga i en ugn som uppnått 250 grader, sänk ugnen direkt till 170 grader då du ställt in bullarna. Gräddar tills brödet uppnår innertemperatur på 96 grader.
10 g jäst
0,5 dl fingervarmt vatten
500 gram rågsurdeg
10 gram havssalt
10 gram muscovadosocker
150 gram rågmjöl
150 gram specialvetemjöl
Rör ut jästen i vattnet, blanda sedan ihop alla ingredienser och knåda en stund. Låt jäsa 1-2 timmar
Knåda och forma 3-4 bullar som sedan får jäsa på plåten.
Gräddas i ånga i en ugn som uppnått 250 grader, sänk ugnen direkt till 170 grader då du ställt in bullarna. Gräddar tills brödet uppnår innertemperatur på 96 grader.
HAHA! Underbar bild. Är glad att ingen låste in mig..
SvaraRaderaSnygg bild på vännen :) ja riktigt fina vänner är bäst att låsa in så man vet vart man har dom, hihi. Va gott brödet såg ut, nu blir jag sugen på å baka. Blev dom goda???? stora kramar
SvaraRadera