2011/07/18

Sitter på greyhoundbussen mellan Cleveland, Ohio och Chicago, Illinois. När vi är framme i Chicago ska vi ha åkt igenom totalt 6 delstater. Har inte riktigt någon koll på exakt vart vi är men vi ska vara framme i Chicago om ca 2 timmar.

Niagarafallen var så häftigt. Innan vi ens sett något vatten så såg vi stora moln av vattenånga på avstånd. Så fort vi såg floden så blev vi helt förundrade över forsarna och den vackra naturen. Och när vi kom fram till American Fall så var det så otroligt mäktigt och vackert. Båda av oss var förvånade över hur lite det dånade från fallet. Jag hade förväntat mig att man inte skulle kunna höra varann prata för vattenfallet. Men det var väldigt lite ljud. Också helt chockad över att det var saltvatten i fallen, hade jag ingen aning om!

Vi kom till staden Niagra Falls, NY på morgonen vid 8- tiden och stannade till 10 på kvällen. En väldigt lång dag som till stor del bestod av att gå runt och kolla på naturen, men även sitta flera timmar på caféer och restauranger. Lite för lång dag och lite för mycket dö-tid. Men det fanns tyvärr inga andra bussar vi kunde ta därifrån för att komma till Buffalo. 32 grader och mycket klibbigt.

Senaste natten har varit ganska jobbig. Båda var så trötta att vi nästan somnade stående på Buffalo stationen. Först en timmas väntan där, och sedan två timmars väntan i Cleveland. Mitt i natten och man var tvungen att stå i kö för att vara säker på att få plats på bussen och därför måste man ha koll på sitt bagage och det fanns inga sittplatser i närheten av kön. Jobbigt jobbigt. Nu i natt har vi sovit kanske 3-4 timmar totalt. Det är ganska jobbigt. Men helt klart värt det.

I Chicago har vi bestämt att vi ska enbart vila och ligga på stranden när vi kommer fram. Ska ’bara’ vara 25 grader i Chicago. Kommer bli skönt.

Ett stort minus med greyhoundbussarna är att de har sån otrolig luftkonditionering, eftersom man sitter så stilla i bussen så blir det kallt och jag har haft jätteont i mitt ena knä båda resorna tack vare att det är så kallt och lite slitet efter all promenerande.

Annars så är bussarna fräscha och ganska nya. Läder-säten, gratis internet och gratis ström.

Har insett att det hänt lite med greyhound. För senast jag åkte med dem för 4 år sedan så var det drägg, läskiga människor, kriminella och snuskiga människor som åkte med bussen, men hittills är det gansk fräscht folk vi träffat på. Mest turister och ensamma resenärer. Helt klart bättre, men också helt klart mindre skoj folk att kommentera.

Bästa köpet inför resan måste varit mina extremt fula pensionärs-sandaler som är asbra!!

1 kommentar:

  1. Lina Syster19 juli, 2011

    Åh va kul med massa text å fakta :) Härligt väder med 25 grader, här hemma har det vart omväxling mellan stört skurar och strålande solsken, pappa å jonas har vart å fiskat, jag har plockat å fryst in klarbär, Tiffi har så långa klor att hon har kliat sönder läppen igen men tassarna är riktigt bra igen, Tira har vart arg hela dagen och Celin har vart tok busig. saknar dig! puss

    SvaraRadera